Bevezető a digitális kultúrába

Avagy a minőségi tartalom-fogyasztás
A képzés célja

I. Az alapvető számítástechnikai fogalmak közérthető ismertetése valamint az informatikában használatos eszköszök szemléltető bemutatása.

II. Számítástechnika a minőségi információ-elérés szolgálatában. Az internet rendeltetésszerű használatának bemutatása.

III. A digitális kiszolgáltatottság elkerülése és az információszerzés biztonságos módjának bemutatása, illetve a gyors probléma-felismerés és az önálló hibaelhárítás alapszintű megtanítása.

IV. Barangolás a világhálón - A kultúrált Internethasználat. Igény a minőségi tartalom fogyasztására.Az órarend
- Számítástechnika alapfogalmai I.
- Számítástechnika alapfogalmai II.
- Internet
- Biztonság
- Barangolás a világhálón - A kultúrált Internethasználat I.
- Barangolás a világhálón - A kultúrált Internethasználat II.
Gyakoriság
Hetente két nap: Hétfő és szerda 16 órától

Óraszám
6 alkalom, alkalmanként 3db (1 óra elmélet, 2 óra gyakorlat) 45 perces óra 15 perces szünetekkel.

Tehát, a Számítástechnika alapfogalmai I. alkalommal az első 45 perces órán átvesszük az elméleti anyagot, majd 15 perces szünet következik. A szünet után felfrissülve 2x45 perces gyakorlati óra lesz (közötte 15 perc szünettel), ahol az első részben elhangzottkat fogjuk közösen gyakorolni.
Kurzus indul
2019. július 08. 16 óra

Helyszín
Megyeri úti Általános Iskola 1044 Megyeri út 20.

Képzés ára
50.000 Ft
Oktatóról

Szentei Gábor programozó matematikus, szoftverfejlesztő mérnök vagyok. Tanulmányaimat az ELTE-n végeztem és végzem jelenleg is. A nemzetközi ECDL képszerkesztő moduljának egyik kifejlesztője voltam. Az ELTE-n 2003 és 2008 között oktattam a számítógépes képszerkesztés tárgyat.

Szakterületem a web-fejlesztés, honlapok programozása mind a front-end (felhasználói oldal), mind pedig a back-end (hálózati szerver oldal) területen. Munkámmal összefüggésben gyakran tapasztalom, hogy a felhasználók nem ismerik, illetve nem tudják kihasználni a számítógép által nyújtott lehetőségeket, ami a gyorsan fejlődő és egyre szerteágazóbb digitális világ térnyerése miatt elengedhetetlen lenne. Fontosnak tartom a digitális írástudás megalapozását és fejlesztését, hogy minél többen tájékozódnak magabiztosan a sokszor idegennek tűnő és kihívásokkal teli számítógépes világban.

Kurzusra jelentkezés telefonon: +36 (30) 949-3611

Kurzusra jelentkezés online

 

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Az “Elküldöm” gombra való kattintással kijelented, hogy elolvastad és elfogadod az adatkezelési nyilatkozatot. A "Küldés" gombra való kattintás még nem jelent azonnali jelentkezést! Felvesszük veled előbb a kapcsolatot, hogy egyeztessük a részletekről.

KAPCSOLAT